אשדוד
לעמוד בראש ועדת איכות הסביבה בעיר החמישית בגודלה בישראל, שיש בה משאבי טבע ייחודיים כמו הים וחופיו, נחל לכיש, הדיונה הגדולה כמו גם אזורי תעשייה נרחבים, עורף נמל ושני נמלי ים-מאתגר ומרתק כשלעצמו. בוודאי שבימי הקורונה עוד יותר.
אקטיביזם אקלימי
בטרם הקורונה, כדי לייצר ערך משמעותי בפעילות הועדה, ביקשתי לבחור נושא מרכזי אשר אותו הועדה תקדם בכל המרחב והממשקים העירוניים. כך נושא המאבק בשינויי אקלים תוך יצירת אקוסיסטם אשר יפעל לשם אקטיביזם אקלימי עירוני. זאת בשיתוף בעלי ענין בעיר ומחוצה לה.
פעילות נוספת שהועדה הובילה בהצלחה גדולה היא אתגר זיהום האויר ממקורות תעשייתים תוך פעולה אקטיבית בלתי מתפשרת מול המשרד להגנת הסביבה בדרישה להוסיף ניטור ושקיפות מידע לתושבים. עם הצלחת הפעילות שלנו בנושא זה הקמתי ועדת משנה מקצועית וגייסנו יועצת מומחית בלתי תלויה שתלווה את פעילותנו בתחום איכות האויר.
זום לסביבה
בפרוץ הקורונה חילחלה ההבנה כי יש לשמור על השגרה גם מרחוק וכי האפשרות של מפגש ועדה באמצעות זום הוא חיוני משמעותי ובעיקר מהווה פלטפורמה להעלות את הנושאים הסביבתיים גם ובמיוחד בתקופה זו. פרופ׳ עדי וולפסון נענה לבקשתי ושוחח עם משתתפי הזום על השפעת נגיף הקורונה כעת ולאחר המשבר על הסביבה המקומית והעולמית.
פוסט קורונה
לתפיסתי, ולאור המשבר המתמשך ככל שנצליח לשמור על פעילות הועדה באופן שוטף באמצעות הטכנולוגיה (ועדת איכוהס אשדוד פועלת גם בוואטספ וגם בעמוד ייעודי בפייסבוק בשם ״אשדוד ירוקה״) תוך שיתוף ידע עדכני נוכל לקדם את המטרות אשר הצבנו לעצמנו בעבר ולהערך כעת ליום שאחרי, תוך סנכרון מתמיד ובהתאמה לשינויים המהירים בכל תחומי החיים.
שרון מרק
סגנית רהע אשדוד
יור ועדת איכות הסביבה
ממונה חינוך עסקים ותעשייה
—–
הוועדה נפגשת ופועלת בהתאם לחוק